NL Educatie

Gepubliceerd op: 11 juni 2020 15:20

NLEducatie is een taalinstituut. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk de gemeenten die taaltrajecten inkopen en overige particuliere partners zoals bibliotheken en bedrijven. Momenteel voeren wij taaltrajecten uit in de volgende sporen: Taal en Werk, Taal en Gezondheid en Taal en Ontwikkeling. De cursussen zijn gratis! De deelnemer kan naar behoefte een traject volgen van 10, 15, 20 of 25 weken en krijgt 2x weeks 3 uur les. Men krijgt meerdere keren tijdens het traject lessen van gastdocenten en er worden thematische workshops ingezet. Wij verwelkomen de NT2, NT1 en de alfacursusten graag in onze groepen.

1. Waarom ben je een Bondgenoot geworden? Wat spreek je het meest aan in het Bondgenootschap Basisvaardigheden?
Ik ben lid geworden van het Bondgenootschap om een mogelijke samenwerking met bondgenoten. Wij zitten met z’n allen in een branche waarin wij diensten verlenen en waarin Taal prominent in voorkomt.

2. Welke stappen heb je, als organisatie, in het afgelopen jaar genomen om je bijlage aan het bestrijden van laaggeletterdheid te vergroten?
Wij hebben in het afgelopen jaar aan ruim 2000 cursisten taallessen gegeven.

3. Kun je een situatie beschrijven, waarin je ervaren hebt dat een cliënt/cursist/patiënt de taal onvoldoende beheerst. Hoe beïnvloed dit je werk?
NL Educatie heeft dagelijks te maken met cursisten die de Nederlandse taal niet en/of onvoldoende beheersen. Het is juist ons werk om deze doelgroep op te sporen en de taal te leren.

4. Hoe vaak hebt je in de afgelopen jaren cliënten/cursisten/patiënten doorverwezen naar B of een andere organisatie uit het Bondgenootschap?
Dat doen onze docenten op de dagelijkse basis. Dit is het kader van de doorlopende leerlijn.

5. Hoe kunnen de partners met je contact opnemen?
Rotterdam@nleducatie.com of via de site: www.nleducatie.com