Gezondheidsnetwerk

Gepubliceerd op: 11 juni 2020 16:32

Voor de uitbraak van de coronacrisis hadden we grootse plannen voor het Basisvaardigheden en Gezondheidsnetwerk in Vlaardingen. We zouden, na een nulmeting in Holy, het project Taal & Gezondheid daar verder uitbreiden middels netwerkbijeenkomsten, trainingen en workshops. digiTAALpunt is daar een goed voorbeeld van, maar geen must. De B wil in dit project maatwerk leveren en dat kan per wijk verschillen.

In samenwerking met de zorgverleners in Holy zouden we kijken naar wat er nodig is om de basis- en gezondheidsvaardigheden van de bewoners van Vlaardingen te vergroten. Een digiTAALpunt is daar een goed voorbeeld van, maar geen must. De B wil in dit project maatwerk leveren en dat kan per wijk verschillen.

In het centrum zouden we vervolgtrainingen geven op het gebied van basisvaardigheden en gezondheid, maar ook het platform OPEN zou aan bod komen in onze bijeenkomsten.
De coronacrisis heeft gezorgd dat we dit nog niet hebben kunnen uitvoeren, aan de andere kant heeft de crisis er ook voor gezorgd dat we creatiever te werk zijn gegaan.

De nulmetingen in Holy hebben digitaal plaatsgevonden en de eerste stappen voor een online training aan de zorgverleners in Holy zijn gelegd.
Aan de andere kant zijn we samen met Stichting Lezen & Schrijven en ZEL (Zorgorganisatie Eerste Lijn) bezig om een vervolgtraining te ontwikkelen. De training wordt een combinatie van een on-demand webinar en een live training met een acteur. Allemaal in een digitale omgeving!

Het digiTAALpunt in Gezondheidscentrum Emmahof hebben we sinds de uitbraak van de crisis helaas tijdelijk moeten sluiten. De werkzaamheden van de vrijwilligers van het digiTAALpunt gaan achter de schermen wel door. Zo worden intakes afgenomen via videobellen. Patiënten kunnen nog steeds doorverwezen worden via de doorverwijskaartjes, maar ook online door een e-mail te sturen naar B@bibliotheekvlaardingen.nl, dan nemen wij het contact met de patiënten op.
Er zijn dus volop ontwikkelingen in de pijplijn en we kijken ernaar uit om jullie uit te nodigen voor de (online) bijeenkomsten, trainingen en workshops.