Serasta

Gepubliceerd op: 12 juni 2020 12:09

Serasta is een Taal- en Computer Opleidingscentrum in Vlaardingen (in de wijk Holy), naast deze trainingen en cursussen geeft Serasta ook haar eigen lesmateriaal uit welke door vele opleidingsinstituten wordt gebruikt. De cursisten die bij ons de inburgeringscursus volgen komen uit: Vlaardingen, Maasluis, Schiedam, Rotterdam, Spijkenisse, Hoogvliet, Hellevoetsluis en Hoek van Holland.

Wil een cursist Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2 doen en zich eerst goed voorbereiden? Dat kan bij Serasta Trainingen. Eerst nodigen we de cursist uit voor een gesprek. Hij krijgt dan informatie over het inburgeringsexamen. Ook vragen we naar het onderwijs in eigen land. En we vertellen over de lening bij DUO die hij misschien af gaat sluiten. De cursist kan een keuze maken tussen klassikaal en privé les. Met privé lessen zal je veel eerder examen kunnen doen en kunnen we spreken van een snelle inburgering.

Waarom Bondgenoot geworden
We vinden het belangrijk dat alle mensen in Vlaardingen voldoende basisvaardigheden beheersen, dat ze voldoende Nederlands kunnen lezen, schrijven, luisteren en spreken. Door onze achtergrond als taal opleider richten we ons met name op cursisten met Nederlands als Tweede taal.
We vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van het aanbod van andere bondgenoten om cursisten die buiten onze doelgroep vallen (bijvoorbeeld middelbare scholieren, analfabeten) , te kunnen doorverwijzen.

Stappen afgelopen jaar
Elke cursist wordt op de hoogte gebracht van het taalcafe van de B.

Situatie van cursist die de taal onvoldoende beheerst
Cursisten die ondanks volgen van de cursus, na 1,5 jaar er niet in slagen de examens op A2 niveau af te leggen. Extra begeleiding in de vorm van een taalmaatje

In het afgelopen jaar hebben we ongeveer 20 keer cursisten doorverwezen naar de Bibliotheek voor deelname aan het taalcafe.

Contactgegevens Serasta:
Vera Lukassen
www.serasta.nl
telefoon: 010 2499 599